Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig hæmsko for hotel- og restauranterhvervet.

Ifølge en rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ender 35 pct. af rekrutteringsforsøgene efter kokke forgæves, mens 24 pct. af forsøgene på at finde tjenere ikke lykkes.

I Region Sjælland er situationen mest kritisk med 60 pct. forgæves kokkerekrutteringer. Branchen er blandt de hårdest ramte, og på landsplan oplyser 48 pct. af virksomhederne, at rekrutteringsproblemer begrænser produktionen. 11 pct. af rekrutteringerne mislykkes helt, mens 28 pct. af stillingerne besættes med medarbejdere uden de ønskede kvalifikationer.

HORESTAs konstituerede adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, advarer om, at manglen på medarbejdere koster vækst, arbejdspladser og skatteindtægter. Han peger på behovet for justering af reglerne for internationale medarbejdere for at fastholde branchens udvikling og Danmarks internationale position.

Læs hele historien på Turistmonitor

Læs også historien på TravelNews

Læs også historien på Turisme.nu

Log ind