Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den globale rejsefeber kunne ikke slås ned af en verdensomspændende pandemi. I år har turismen på verdensplan kurs mod at overgå niveauet fra 2019, hvor den dengang nye coronavirus endnu ikke havde lagt lufthavne og strandstole øde hen. Det skriver Finans.

Sådan lyder det i hvert fald fra World Economic Forum, som har udgivet en ny rapport i samarbejde med britiske University of Surrey.

I det forgangne år nåede turismen op på 88 pct. af niveauet fra 2019 svarende til et bidrag til den globale økonomi på 9,9 billioner dollars, lyder det i rapporten. 

Hvor meget turismen fylder, kan dog variere betydeligt fra land til land. I Danmark udgør det ca. 3 pct. af økonomien, mens det i nogle af de sydeuropæiske lande udgør op mod 10 pct. af økonomien eller mere.

Læs hele historien på finans.dk

Stort dansk cykelløb faldet på plads

Partnerne bag det danske World Tour-cykelløb har mandag lanceret konceptet og ruten bag løbet. I turistbranchen glæder man sig over værdien, som det store cykelløb vil generere.

Ny strategi skal trække turister til sydfynsk by

Hvis det står til foreningen Svendborg Event, skal Svendborg fylde mere i dansk turisme i fremtiden. Foreningen står bag en strategi, som blandt skal etablere byen som Det Sydfynske Øhavs hovedstad.

Log ind