Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Laboratoriefremstillet kød er blevet præsenteret og hyldet som et stort fremskridt, der kan revolutionere fødevareproduktionen og skabe enorme klimagevinster. Den seneste tid er flere EU-lande dog begyndt at slå bremserne i og advarer mod den nye teknologi som en potentiel trussel mod traditionelt landbrug, europæisk kultur og borgernes helbred. Det skriver Information.dk.
Anført af Italien, Frankrig og Østrig udtrykte 13 EU-lande i slutningen af sidste måned modstand mod laboratoriedyrket kød i forbindelse med et møde i EU’s ministerråd for landbrug og fiskeri.
Laboratoriefremstillet kød har fået mange navne – designerbøffer, kunstbøffer og cellebøffer. Den italienske regering klistrer et negativt ladet mærkat på og kalder det konsekvent syntetisk kød.
Fra Danmark er markant andre meldinger end dem, man hører fra Italien. På det samme møde i EU’s ministerråd for landbrug og fiskeri i januar, hvor de 13 EU-lande luftede deres skepsis, sagde ambassadør Søren Jacobsen, der er souschef ved Danmarks EU-repræsentation:
”Danmark ser fortsat meget positivt på udviklingen af nye innovative bioteknologiske løsninger, som kan føre til nye bæredygtige proteiner,” sagde han.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Rift om medejerskab i dansk hotelkæde
10-05-2024
-
Old Irish Pub slår rekord for omsætningen
10-05-2024
-
Hotel Royal genåbner efter projekt til 20 millioner kr.
10-05-2024
-
Michelin-restaurant laver særlig menu til 10.000 meters højde
10-05-2024
-
Ny fynsk restaurant med Michelin-drømme
10-05-2024
-
Lille dansk kro hyldet i New York Times
10-05-2024
-
Nu opføres jysk feriecenter til 120 millioner kroner
10-05-2024
-
Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland
10-05-2024