Selvom udeservering ikke længere er på alles læber og sagen synes afsluttet, lever forslaget om at lukke udeserveringen i København klokken 22.00 i bedste velgående.

Det er stadig uvist, hvilken model for udeserveringen i København, som Borgerrepræsentationen kommer til at vedtage. Der er blandt andet blevet stillet et forslag i Teknik- og Miljøudvalget om, at udeserveringen skal lukke klokken 22.00 fra søndag til torsdag i Middelalderbyen og på Indre Nørrebro.

Det var Jeppe Møller-Herskind på TV 2 Kosmopol for at tale om, og her gjorde han opmærksom på, at det vil få katastrofale konsekvenser for vores dynamiske hovedstad, hvis forslaget vedtages. En af årsagerne til, at så mange turister netop vælger at besøge Middelalderbyen er det vibrerende byliv og den store koncentration af restauranter og den gode stemning.

Ét af problemerne med den begrænsede udeservering er, at København ikke vil kunne konkurrere med omkringliggende storbyer, hvis beboere og besøgende ikke har mulighed for at spise ude eller nye deres drikkevarer i sommervarmen efter 22:00.

Derfor slipper HORESTA ikke tøjlerne, men sætter sejl for at bevare en levende by til glæde for både beboere og besøgende.

Debatten om drikkepenge ruller videre

Hvordan drikkepenge gives og opfattes er under forandring i takt med nye betalingsvaner og teknologiske løsninger. HORESTA deltog tidligere på ugen i DR Aftenshowet for at fremhæve behovet for fleksibilitet og respekt for gæstens oplevelse.

Drikkepenge skaber debat: "Der er intet odiøst i at sige nej tak"

Jeppe Møller-Herskind fra HORESTA deltog i TV2 Nyhedernes indslag om drikkepenge og understregede, at det skal være helt frivilligt at give lidt ekstra som anerkendelse for god service. Kortterminalernes drikkepengefunktion deler både gæster og branchefolk.

Log ind