Sammen med SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige, har regeringen indgået en finanslovsaftale for 2024.

I HORESTA ser man positivt på finansloven, som er med til at styrke branchen med en bevilling på fem millioner kroner til Dansk Kyst- og Naturturisme øremærket udviklingen af vestkysten, samt 1,5 millioner kroner til Bocuse d’Or og Kokkelandsholdet.

“Vi glæder os meget over finansloven for 2024, som regeringen og aftalepartierne har indgået. Bevillingen til Bocuse d’Or og Kokkelandsholdet er med til at styrke og videreudvikle vores position som gastronomisk supermagt, hvilket tiltrækker turister fra alle verdenshjørner. Når Danmark deltager i internationale konkurrencer som Bocuse d’Or er det samtidigt et udstillingsvindue for, hvad vi kan herhjemme. Det er ligeledes positivt, at der også allokeres penge til udviklingen af vestkysten, som er en af dansk turismes store vækstmotorer. Vi har længe haft et ønske om at turismen bliver spredt mere ud, og det vil bevillingen hjælpe med,” siger Jeppe Møller-Herskind, som er kommerciel direktør i HORESTA.

Ifølge tal fra VisitDenmark kom der 1,9 millioner udenlandske gastroturister til Danmark i 2022, hvilket svarer til mere end hver tredje udenlandske turist. Turister i Danmark havde i 2022 et turismeforbrug på 152 milliarder kroner.

Stort dansk cykelløb faldet på plads

Partnerne bag det danske World Tour-cykelløb har mandag lanceret konceptet og ruten bag løbet. I turistbranchen glæder man sig over værdien, som det store cykelløb vil generere.

Log ind