Danmark har en oplevelsesrig natur og mange attraktive naturaktiviteter, som der er stor efterspørgsel efter at opleve, både i den danske befolkning og blandt udenlandske gæster. Det er især i ferier og i fritiden, at befolkningen har mulighed for at opleve naturen og tage del i de mange friluftstilbud. Turistvirksomheder kan hjælpe de danske og udenlandske turister med, hvad de kan opleve i naturen, hvilke aktiviteter der er, hvor de kan søge oplysninger, hvornår de kan tage af sted og hvordan de passer på den natur, som de besøger.

HORESTA har arbejdet med at gøre det lettere for turistvirksomheder at benytte naturen, som en del af deres produkt.

Du kan få hjælp til dette via projektet Naturligt Samspil og Guide til flere oplevelser i området. 

Naturligt Samspil - Oplevelser med mere...

HORESTA har i 2015 og 2016 stået for projektet Naturligt Samspil med midler fra Naturstyrelsen, som fortsat er meget aktuelt. Projektets guide og erfaringer kan hjælpe dig med at benytte naturen og oplevelsesmuligheder mere aktivt som en del af virksomhedens produkt.

Naturligt Samspil handler om at skabe naturoplevelser i særklasse ved at pakke oplevelser i naturen sammen med overnatning, lækker mad og/eller transport. Altså oplevelser med mere.

Det kan være en fisketur med overnatning og lokal fiskemenu eller Tour de Hotel, hvor cykel entusiaster cykler fra hotel til hotel med bagagetransport, muskelopbyggende mad og foredrag med kendt cykelrytter og meget mere.

Projektet, som nu er afsluttet, har udviklet en masse værktøjer, samlet cases og viden, som gør det nemmere for dig at komme i gang med at udvikle pakker som både danske og udenlandske turister efterspørger.

Læs mere på http://www.naturligt-samspil.dk

Guide til flere oplevelser i området

Tidligere undersøgelser viser, at 70 procent af de turister, der året rundt holder ferie i Danmark, har naturen som et hovedmotiv for at holde ferie i Danmark. En stor del af turisterne bruger naturen som basis for alle mulige aktiviteter strækkende sig fra cykel- og vandreture, lystfiskeri, svampeplukning, sejlads, surf, geo-catching, fugle-kikkeri, mv.

Tiden, hvor turisten kun søgte oplysninger på turistkontoret er slut - og det er heller ikke altid at turistkontorerne kan give den rette eller opdateret information.

Jeres turistvirksomhed er i stigende grad turistens adgangsportal til oplevelser.

Guiden

HORESTA har udarbejdet guiden "Flere, længere, igen og andre - Guide til flere oplevelser i område", som giver jer et hurtigt indblik i, hvordan I øger de tilbud og giver gæsterne nogle gode oplevelser. Den viser genveje til, hvordan I kommer i kontakt med de rigtige steder og mennesker. Samtidig gives, der nogle konkrete eksempler på, hvor det allerede er lykkedes.