Mange medlemmer arbejder allerede seriøst med CSR og bæredygtighed. HORESTA bidrager gerne med rådgivning og sparring til medlemmer, som enten er i gang eller som ønsker at komme det.

HORESTA har udarbejdet bæredygtighedsstrategien SusDANEable for the future, so sætter ambitiøse mål for turismen i forhold til den bæredygtige udvikling.
I samme forbindelse har HORESTA udviklet en guide og tjekliste til arbejdet med FN´s Verdensmål – og afholdt webinarer og seminarer for at hjælpe medlemmer og branhcen med denne dagsordnen.

Via vores netværk kan du komme i kontakt med og blive inspireret af andre – både medlemmer og ikke-medlemmer - som allerede arbejde med CSR.

Natur, miljø og klima

HORESTA arbejder med miljø og klima i form af miljøprojekter, rådgivning af medlemmer og medlemsmøder. Hold dig opdateret med HORESTAs nyhedsbrev, VISITOR og www.facebook.com/GreenTourism.dk.

HORESTA har også været med til at starte og udvikle Green Key (tidligere Den Grønne Nøgle) turismens internationale miljømærke, som nu findes i over 60 lande. Læs mere ordningen, og har senere fulgt op med søsterordninger som Green Camping, Green Sport Facility, Green Tourism Organization og Green Restaurant.

Naturen er en vigtig ressource og en vigtig del af det danske turistprodukt. HORESTA arbejder for at vi beskytter naturen – samtidig med at vi støtter op om, hvordan medlemmerne kan bruge naturen til at skabe gode oplevelser for deres gæster.

I 2015 og 16 har HORESTA stået for projektet Naturligt Samspil, som handler om at kombinere naturaktiviteter med fx madoplevelser, overnatning, transport og andre oplevelser.

Tilgængelighed

HORESTA arbejder og rådgiver også om øget tilgængelighed. Vi støtter og har tidligere huset sekretariatet for Foreningen Tilgængelig for Alle, som handler om at fremme tilgængeligheden for folk med funktionsnedsættelser.

Arbejdsmiljø

HORESTA rådgiver om, hvordan din virksomhed skaber et godt arbejdsmiljø og hvordan virksomheden lever op til arbejdsmiljølovgivningen. Det betaler sig at have styr på arbejdsmiljøet. Et godt arbejdsmiljø kan nemlig betyde færre ulykker og mindre sygefravær.

HORESTA forhandler samtidig branchens overenskomster, som indvirker på et godt arbejdsmiljø.

Læs mere om arbejdsmiljø

Integration og flygtninge

Mange HORESTA medlemmer arbejder med integration og flygtninge. HORESTA fremmer øget integration og flygtningesagen i forbindelse med det politiske arbejde og ved at sprede viden og erfaringer fra branchen. Desuden samarbejder HORESTA med CABI og Integrationsministeriet.